Wij helpen u met de NEN 7510 en informatiebeveiliging in de zorg!

U bent wellicht bezig met informatiebeveiliging binnen uw zorg- of IT organisatie. In het bijzonder met de NEN 7510 of MedMij eisen.

Uit onze dagelijkse praktijk weten we dat u daarbij vaak tegen verschillende uitdagingen aanloopt. Wat is het? Hoe implementeer ik het? Zijn er templates? Etc.  

Met onze speciale NEN 7510 GIDS helpen we u graag op weg om de informatieveiligheid goed, snel en efficiënt te organiseren. Download uw persoonlijke exemplaar.  

 

Download de NEN 7510 GIDS

 

 

big_hr.png

Alles over NEN 7510 en het MedMij label

Zorgaanbieders moeten kunnen aantonen dat zij de veiligheid van haar (patiënten)informatie geregeld heeft. De NEN 7150-norm is hiervoor het kader en het uitgangspunt. 

Voor de ICT-leveranciers van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) is deze NEN-norm aangevuld met eisen vanuit het MedMij initiatief. 

Alle belangrijke en relevante zaken rondom de NEN 7510 en MedMij standaard hebben we voor u op een rij gezet. 

                                     

Lees meer over NEN 7510 en MedMij

IBZ-NEN7510_en_MedMij.jpg
IBZ_Checklist_E-health.jpg

Zelf de eerste stappen zetten

Om te voldoen aan de NEN 7510 en MedMij standaarden moet uw organisatie aan verschillende normen en afspraken voldoen.  

Om u op weg te helpen hebben we verschillende documenten voor u verzameld en gemaakt. Handige informatie, tips en actieplannen om zelf de eerste stappen te zetten. 

We hebben ook een checklist gemaakt. De uitkomst daarvan geeft u een beeld waar uw organisatie de zaken op orde heeft en waar u nog zaken moet organiseren om te voldoen aan de normen.

 

Naar de NEN 7510 hulpmiddelen

 

Een Management Systeem als basis voor NEN 7510

Om aantoonbaar te voldoen aan de NEN-normen en om het MedMij label te krijgen moet uw organisatie veel verschillende documenten als afspraken, processen en beleidsstukken vastleggen. Ook dient uw organisatie aan te geven hoe zij zorgt én borgt dat er conform die afspraken en processen gewerkt wordt. Inclusief de controle daarop.

Al die zaken moeten worden vastgelegd in een Management Systeem. In dit geval een Information Security Management System (ISMS). Wij bieden zorgaanbieders en leveranciers aan de zorg hulp bij de certificering van hun ISMS, volgens de NEN 7510 en MedMij eisen.  

Wat dat is en hoe u dat in een aantal stappen kan implementeren hebben voor op een rij gezet. 

 

Lees meer ...

IBZ_Implementeer_management_systeem.jpg

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Of heeft u andere vragen?
We helpen u graag.

170707_Jan_web.jpg