We helpen u om informatieveiligheid te regelen!

Het moeten voldoen aan de normen van informatieveiligheid is een belangrijk thema. Voor de zorgsector is de NEN 7510 het kader en uitgangspunt. Alle zorgaanbieders moeten aantonen dat ze daaraan voldoen Daarin staat u dus niet alleen. Voor ICT-organisaties die zorgapplicaties ontwikkelen voor Persoonlijke Gezondheidsomgevingen (PGO) zijn er aanvullend ook nog de MedMij eisen.

Wat houden die normen precies in? Hoe is het geregeld in mijn organisatie? En wat moet ik doen om dat te organiseren zijn vragen die we vaak krijgen? Waarom zou u zelf het wiel uitvinden? Wij hebben de expertise en hulpmiddelen om samen met u de veiligheid en privacy van uw (patiënten)informatie te organiseren.

 

big_hr.png

Alles over NEN 7510 en het MedMij label

Zorgaanbieders moeten kunnen aantonen dat zij de veiligheid van haar (patiënten)informatie geregeld heeft. De NEN 7150-norm is hiervoor het kader en het uitgangspunt. 

Voor de ICT-leveranciers van Persoonlijke Gezondheidsomgevingen (PGO) is deze NEN-norm aangevuld met eisen vanuit het MedMij initiatief. 

Alle belangrijke en relevante zaken rondom NEN 7510 en MedMij hebben we voor u op een rij gezet. 

                                     

Lees meer over NEN 7510 en MedMij

IBZ-NEN7510_en_MedMij.jpg
IBZ_Checklist_E-health.jpg

Zelf de eerste stappen zetten

Om te voldoen aan de NEN 7510 en MedMij standaarden moet uw organisatie aan verschillende normen en afspraken voldoen.  

Om u op weg te helpen hebben we verschillende documenten voor u verzameld en gemaakt. Handige informatie, tips en actieplannen om zelf de eerste stappen te zetten. 

We hebben ook een checklist gemaakt. De uitkomst daarvan geeft u een beeld waar uw organisatie de zaken op orde heeft en waar u nog zaken moet organiseren om te voldoen aan de normen.

 

Naar de hulpmiddelen

 

Hoe implementeer ik een ISMS?

Om aantoonbaar te voldoen aan de NEN-normen en om het MedMij label te krijgen moet uw organisatie veel verschillende documenten als afspraken, processen en beleidsstukken vastleggen. Ook dient uw organisatie aan te geven hoe zij zorgt én borgt dat er conform die afspraken en processen gewerkt wordt. Inclusief de controle daarop.

Al die zaken moeten worden vastgelegd in een Management Systeem. In dit geval een Information Security Management System (ISMS).

Wat dat is en hoe u dat in een aantal stappen kan implementeren hebben voor op een rij gezet. 

 

Lees meer ...

IBZ_Implementeer_management_systeem.jpg

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Of heeft u andere vragen?
We helpen u graag.

170707_Jan_web.jpg